Imej s3ksi, Dolla teringin nak buat persembahan di Kelantan

Kumpulan wanita M-Pop popular tanah air, Dolla tidak perlu diperkenalkan lagi kerana penampilan mereka setiap kali melakukan persembahan sering menjadi perhatian ramai.

Penampilan mereka dikatakan sangat keterlaluan dan hanyalah menjual imej seksi semata-mata jika dibandingkan dengan bakat serta kebolehan sedia ada.Tidak kurang juga, ramai mengatakan Dolla yang terdiri daripada empat ahli iaitu Sabronzo, Tabby, Angel dan Syasya seolah-olah meniru kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK.

Dolla teringin nak buat persembahan di Kelantan
Meskipun menerima kecaman, Dolla tetap mengimpikan untuk melakukan persembahan di semua negeri di Malaysia termasuklah destinasi yang mendapat jolokan Negeri Serambi Mekah iaitu Kelantan.

“Menjadi impian kami untuk buat persembahan di seluruh Malaysia termasuk Kelantan. Kami mahu orang tahu tentang kewujudan muzik kami,”ujar salah seorang ahli kumpulan, Tabby.

Rupanya Sabronzo asal Kelantan…
Sementara itu, seorang lagi ahli kumpulan, Sabronzo mendedahkan dia sebenarnya berasal dari negeri tersebut dan sudah beberapa kali ke sana atas urusan bercuti.

“Rasanya kita pernah ke Kelantan sebelum ini. Namun atas urusan bercuti (bukan buat persembahan pentas). Saya asal dari kelantan,” ujar Sabronzo atau nama sebenarnya, Wan Sabrina Wan Rusli.

View this post on Instagram

A post shared by @sabronzo

Kalau diberi peluang, nak buat persembahan yang terbaik…
Walaupun sering dipandang negatif, Dolla menegaskan mereka hanya ingin berkarya dan memberi mesej positif kepada khayalak. Malah, sekiranya diberi peluang untuk melakukan persembahan, pasti akan memberikan hasil yang terbaik.

“Sejujurnya, untuk persembahan pentas, kami hanya ikut label punya perancangan. Kalau diberi peluang, kami akan beri persembahan yang terbaik,” kata Syasya pula.

Dolla sedar akan undang-undang di beberapa buah negeri terutama Kelantan
Dalam pada itu, Dolla akui dan sedar bahawa perbezaan budaya, pemikiran atau undang-undang di beberapa tempat atau individu menyukarkan mereka untuk berkarya.

“Kami faham dan hormat semua orang punya pendapat atau nilai kehidupan. Mereka punya pandangan dalam beberapa perkara (berkaitan agama).
“Kami takkan cuba nak paksa pandangan kami dalam diri sebilangan orang. Hormat keputusan orang.
“Kami juga berpendapat, kita semua perlu hormat gaya hidup masing-masing sebagai rakyat yang baik. Kalau suka, teruskan tengok dan sokong dan kalau sebaliknya, toleh tempat lain,”ujar mereka.

Tambah Dolla, orang ramai tidak menafikan bahawa Malaysia merupakan sebuah negara yang terdiri daripada berbilang kaum. Dan, sama jugalah dengan anggota Dolla yang terdiri daripada Melayu dan Cina.

“Dolla sendiri, kami ada Melayu dan Cina namun masih boleh berdiri teguh sebagai satu kumpulan sebab itulah istimewanya negara ini,” katanya lagi.

Sekadar info, negeri Kelantan mengekalkan Enakmen Kawalan Hiburan dan Tempat-Tempat Hiburan 1998 yang melarang persembahan oleh wanita di atas pentas, yang ditonton kaum lelaki.

Akan tetapi, pihak kerajaan negeri masih memberikan sokongan dan membenarkan persembahan dilakukakan asalkan ia mematuhi syarat yang ditetapkan.

Sumber: Kosmo! Online (Mohd. Haikal Isa)/OMM

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak Selangor Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *