[Video] Gurauan Buka Stereng ‘Quick Release’ Sewaktu Memandu, Membawa Padah, “Tak Ada Penyakit Cari Penyakit”

Sering kali orang ramai diingatkan agar berh4ti-hati di jalan raya agar dapat mengelakkan pemandu, penumpang dan juga penggvna jalan raya yang lain terlibat dalam kemalangan. Dalam pada itu, insiden yang berlaku pada kal1 ini sedikit berbeza menerusi perkongsian TikTok @nasrilrasuli77 di mana pem4ndu Proton Wira ini dirakam telah mencabut stereng …

Read More »

[Video] Subhaanallah… Sungguh Ajaib. Aksi Dua Ekor Lebah Madu Buka Penutuk Botol Curi Perhatian Netizen

Lebah adalah serangga yang sang4t gemar terhadap benda-benda m4nis. Kajian yang dilakukan di University of L0ndon pada 2016 mendapati bah4wa meminum setitis air gula dapat membuatkan l3bah memasuki keadaan emosi y4ng dapat dibandingkan dengan perasaan opt1mis bagi manusia. Sebuah video yang tular baru-b4ru ini pula menunjukkan betapa p3ntingnya cecair yang …

Read More »

[Video] Penemuan Sekumpulan ‘Manusia’ Berselubung Putih di lokasi Misteri Menimbulkan ‘Tanda tanya’.

Mvngkin kita selalu dengar tentang kejadian mistik dan kisah seram yang berlegar di media sosial mahupun cerita-cerita daripada orang sekeliling. Satv klip rakaman daripada Google Maps yang tular di laman Tiktok memaparkan kel1bat sekumpulan orang berjubah dan berkelubung putih di tengah-tengah pad4ng pasir seakan-akan melakukan satu upacara. Bag4imanapun, perkara ini …

Read More »

“Tidak Tahu Binatang Apa” Penemuan Sarang Bawah Kereta Mengejutkan Ramai, “Alamak Takut”

Baru-baru ini satu rakaman yang memap4rkan beberapa lelaki ‘menyelongkar’ bawah sebuah kereta telah mencuri perh4tian warganet. Manakan tidak, penemuan mereka sangat mengejutkan ramai! Dalam rakaman tersebut kelihatan lel4ki ini sedang mengorek dari bawah sebuah kereta. Apa yang membuatkan ramai terk3jut adalah kelihatan seakan sarang dibawah kenderaan tersebvt. Bila diteruskan ‘sel0ngkar’, …

Read More »

Nenek Naik Angin Apabila Tengok Berpuluh Cucu Blik Kg, Tapi Sorang Pun Tk Reti Nak Tolong Kat Dapur, Sibuk Main Tik Tok Jer?

SETIAP kali tibanya hari raya, anak-anak perantau p4stinya tidak akan melepaskan peluang untuk pulang beraya di kampung h4laman. Apabila kita pulang ke kampung, seharusnya kita mer4sa seronok. Tak kisahlah jika kita balik ke kampung sendiri mahupun rumah m3rtua. Auranya bila kita balik ke rumah orang tua, sukar d1ungkapkan dengan kata-kata. …

Read More »